استفاده از فن‌آوري نانو در مرمت بافت تاريخي نراق

مرادي؛ شهردار نراق در گفتگو با ميراث‌آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: يکي از نگراني‌هاي عمده ما در مرمت بافت تاريخي بخصوص در سيما و منظر آن عمر کم ملات کاهگل بدنه بناها و بافت تاريخي بود که بر اثر رطوبت و برف و باران تخريب مي‌شد.

وي ادامه داد: برگزاري نمايشگاه تخصصي نانو در مصلاي تهران در آبان ماه سال گذشته اين امکان را براي ما ايجاد کرد که با آخرين دستاورد‌هاي اين علم جديد در مرمت و حفاظت از بناهاي تاريخي آشنا شويم .

شهردار نراق بيان داشت: ضمن انجام مذاکره با يک شرکت توليد کننده اين محصول در کشور موفق شديم با هزينه کرد اعتباري بيش از 20 ميليون ريال يکي از بناهاي تاريخي شهر را با پوشش نانو عايق‌کاري کنيم.

وي آب‌گريز شدن سطح و مقاوم شدن در برابر اشعه خورشيد را از مزاياي اين طرح عنوان کرد و افزود: نانو به گونه‌اي است که مشکل تنفس در بنا و ملات کاهگل را هم ندارد و بنا به راحتي مي‌تواند تفس لازم را داشته باشد.

مرادي خاصيت ضد نوشتاري و سهولت در امر نظافت را از ديگر مزاياي استفاده از پوشش نانو عنوان کرد و اظهار داشت: خاصيت نانو به گونه‌اي است که امکان نوشتن هيچ متني روي بنا وجود ندارد و رطوبت در آن نفوذ نمي‌کند.

شهردار نراق با اشاره به اينکه عيب عمده محصولات ضدآب موجود در بازار از بين بردن امکان تنفس در بنا است، متذکر شد: نانو سيليس که محصولي کاملا طبيعي است ساخته شده اين مشکل را رفع کرده است.

وي خاطرنشان کرد: اين پوشش هيچ آسيبي براي محيط زيست ندارد و عمر آن بين 10 تا 15 سال در شرايط خاص تضمين شده است؛ چنانچه آزمايش‌هاي لازم جواب دهد نراق نخستين شهر تاريخي در ايران خواهد بود که تکنولوژي نانو را در خدمت مرمت بافت تاريخي خود گرفته است.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 1389032936